Herbata biała

Białe herbaty na wagę


Biała herbata to jeden z bardziej ekskluzywnych produktów jeżeli chodzi o rynek herbaciany. Zbiera się ja wczesną wiosną. Z drzew herbacianych zbierane są tylko młode listki i pąki. Herbaty białe w żaden sposób oprócz suszenia poddawane obróbce. Nie zwija się ich, nie tnie i nie są poddawane fermentacji dlatego zachowują swój naturalny kształt. Ich smak jest delikatny, napar jasnożółty. Dzięki dużej zawartości flawonoidów naturalnych przeciwutleniaczy wspiera ona organizm w walce z nowotworami, opóźnia procesy starzenia i wspomaga działanie układu krążenia.  Picie białych herbat wspiera także nasz układ odpornościowy. Białe herbaty powinno parzyć się w temperaturze między 70 a 85 stopni C, około 5-7 minut. Białe herbaty można parzyć 4-5 razy, a każdy kolejny raz wydłużać czas parzenia o jedną minutę.


Porady i ciekawostki o herbacie znajdziecie na naszym blogu.

Jest 8 produktów.

Pokazano 1-8 z 8 pozycji

Aktywne filtry