
Doppio Blend kawa ziarnista
Opis
Doppio Blend 50/50 to kawa ziarnista, mieszanka arabiki i robusty. Zdecydowana, wyrazista w smaku mieszanka arabiki i robusty sprawdzi się jako kawa do wszelkiego typu ekspresów ciśnieniowych, których codziennie używamy w domu czy biurze. Dzięki średniemu paleniu sprawdza się do przygotowania espresso oraz jako kawa do latte czy cappuccino.Jest to trafiony wybór kawy do kawiarni.
Kraj pochodzenia: Ameryka Południowa i Północna/ Indie
Gatunek: Arabica/Robusta
Profil palenia: średnie
Smak: nuty orzecha, czekolady, pieprzu
Aromat: nuty prażonych orzechów, palonego karmelu,
Body/cielistość: umiarkowane
Kwasowość: niska
Mieszanka kawa arabiki i robusty - Doppio Blend 50/50
Kompozycja ziaren do naszej autorskiej mieszanki ziaren Doppio Blend 50/50 to kawa arabika z Ameryki południowej i Północnej oraz jednej z najszlachetniejszych ziaren robusty czyli Indii Cherry AA. W połączenie tych kaw ziarnistych otrzymaliśmy kawę, która wybrana do biura, gastronomii czy domu spełni wymagania wszystkich korzystających z porannej małej czarnej czy popołudniowego cappuccino. Nasza mieszanka to kawa ziarnista w przystępnej cenie, nie zrujnuje budżetu,a zadowoli smakiem i aromatem.
Smak i aromat kawy ziarnistej Doppio Blend.
Arabiki z Ameryk użyte do skomponowania kawy ziarnistej - Doppio Blend charakteryzują się przyjemnym czekoladowo-orzechowym posmakiem z delikatną pożądaną kwasowością jak przystało na szlachetne arabiki. Robusta India Cherry AA zaś to 50 % naszej mieszanki i jeżeli chodzi o jej walory smakowe to przede wszystkim dodaje ona mieszance mocy kofeinowej oraz zdecydowanego charakteru przypominającego klasyczne włoskie mieszanki.
Jak parzyć kawę ziarnistą Doppio blend 50/50?
Doppio Blend 50/50 to kawa ziarnista, która idealnie nadaje się do parzenia w ekspresach ciśnieniowych. Nasza mieszanka sprawdzi się jako kawa do biura, kawa do kawiarni, kawa do domu. Jest to dobry wybór do ekspresów automatycznych, z których korzystają i zwolennicy kaw mlecznych i kaw czarnych, łączy się ona bowiem z mlekiem, cukrem, jest to dobra baza to wszelkich wymyślnych kaw np. kawy mrożonej, kawy z bitą śmietaną czy kaw z dodatkiem syropów. W biurze kawa ta otworzy oczy i doda energii, rankiem w Twoim domu zwabi wszystkich na poranne espresso swoim aromatem, a w kawiarni ugości Twoich klientów i sprawi, że będą wracać na kolejną małą czarną.