Nowy Herbata Moya Matcha Bio Codzienna - waga 30g Zobacz większe

Organiczna herbata Moya Matcha Codzienna 30g

Wysokiej jakości japońska organiczna zielona herbata matcha z drugiego i trzeciego zbioru. Wyróżnia się mocnym herbacianym aromatem z wyczuwalną goryczką.

Region pochodzenia:  Uji, Prefektura Kioto, Japonia

Waga: 30 g

Więcej szczegółów

Brak na stanie. Poniżej wpisz adres email i kliknij "Powiadom mnie ... "

Organiczna herbata Moya Matcha Codzienna 30g

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 0 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.

Zamów teraz, wysyłka dzisiaj za
Nie czekaj, zamów teraz!
Wysyłka
Nazwa Czas dostawy Cena
Odbiór w sklepie 1 dzień. Odbierz osobiście w naszym sklepie na ul. Staszica 1A, 38-400 Krosno w godz. od 7 do 18 (pon-pt) oraz od 9 do 14 (sb). Za darmo!
Kurier Inpost 1-2 dni robocze. 13,90 zł
Kurier Inpost - za pobraniem 1-2 dni robocze. 15,90 zł
Paczkomat 1-2 dni robocze 9,90 zł

UWAGA!

Darmowa dostawa od 99 zł (nie dotyczy przesyłek paczkomatowych i zagranicznych)

Teraz darmowa dostawa od 99 zł - również w przypadku pobrań!

Wydane 10 zł = 1 pkt. Kupując 1 szt tego produktu możesz otrzymać nawet 4 punktów lojalnościowych. Po dodaniu tego produktu do koszyka, będzie w nim w sumie 4 punktów które mogą być zamienione na jeden bon w kategoriach KAWA i HERBATA o wartości 2,00 zł. Więcej informacji o programie lojalnościowym w sklepie Zaparzymy.pl


49,00 zł brutto

Towar na zamówienie

Przed zakupem zapytaj na sklep@zaparzymy.pl o dostępność koloru.

Dodaj do listy życzeń

Opis produktu:

Codzienna Moya Matcha - zielona organiczna herbata

Moya Matcha Codzienna posiada intensywnie zieloną barwę i mocno herbaciany aromat z wyczuwalną goryczka, charakterystyczną dla zielonej herbaty. Idealnie pasuje do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli a także przepisów kulinarnych.  Pozyskuje się ją z drugiego i trzeciego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny i nabierają intensywnego zielonego koloru.

Moya Matcha Codzienna jest uprawiana w regionie Uji w prefekturze Kioto, który słynie z żyznej gleby i czystych wód. Zielona herbata ma tam idealne warunki do wzrostu dzięki dużej ilości opadów, dobrze nasłonecznionym wzgórzom i tworzącym się między nimi mgłom, które chronią delikatne listki krzewów przed mrozem. Krzewy z których pochodzi Moya Matcha są starannie uprawiane na małych, rodzinnych polach herbacianych wolnych od pestycydów.

Zebrane liście są suszone i ścierane na drobny proszek lokalnie w Japonii i wysyłane do Europy w małych partiach, aby zapewnić jej najwyższą świeżość. Pomaga to zachować wszystkie właściwości liści herbaty oraz utrzymywać wysoki poziom minerałów i przeciwutleniaczy.



Przygotowanie:

Zalej łyżeczkę herbaty matcha niewielką ilością ciepłej wody w czarce i energicznie wymieszaj bambusowym mieszadełkiem aż cała matcha się rozpuści a na powierzchni powstanie charakterystyczna gęsta pianka.  Następnie powoli dolej wodę tak aby uzyskać porcję ok. 200 ml.  Do mieszania najlepiej nadaje się tradycyjny bambusowy chasen czyli mieszadełko. Matchę można też przygotować przy użyciu ręcznego spieniacza do mleka, a tradycyjną czarkę zastąpić szklanką lub kubkiem.

Woda powinna mieć temperaturę ok. 80°C. Możesz ją uzyskać korzystając z czajnika z miernikiem temperatury lub odstawiając zwykły czajnik z wrzącą wodą na 10 min.

Matchy nie powinno się zalewać wrzątkiem gdyż traci wtedy część swoich właściwości odżywczych.

Matchę można przyrządzić w różny sposób w zależności od upodobania. Podobnie jak z kawą. Są zwolennicy picia w formie mocno rozcieńczonej, inni znowu preferują mniejszą ilość wody i intensywniejszy smak. Zamiast wody można zmieszać matchę z sokiem lub mlekiem (najlepiej sprawdza się migdałowe, orkiszowe i sojowe).

Matchę można też przygotować w shakerze na ciepło i na zimno lub dosypać do butelki z wodą mineralną. Wystarczy wsypać porcję herbaty matcha do środka dokładnie zakręcić i kilka razy energicznie wstrząsnąć!


Przygotowanie matcha latte:


Przygotuj matchę w niewielkiej ilości wody tak jak w przepisie powyżej. Osobno podgrzej mleko tak aby było letnie lub ciepłe i zmiksuj spieniaczem do mleka przez kilkanaście sekund. Następnie dodaj mleko do zmieszanej z wodą matchy.  Mleko może być krowie, ale najlepiej sprawdza się mleko roślinne: sojowe, migdałowe lub ryżowe. Jeżeli mleko nie jest słodzone, matchę można dosłodzić cukrem trzcinowym, miodem lub syropem z agawy.

Powiązane artykuły

Produkty powiązane

Polecane produkty w kategorii  Herbata zielona

Komentarze: