



Adwokat Kawa smakowa mielona
Opis
Kawa mielona aromatyzowana 100% arabika z Kolumbii Adwokat to połączenie klasycznego smaku kolumbijskich ziaren kawy i popularnego alkoholu robionego na bazie jajek. Połączenie kawy z alkoholem daje kompozycji tej 100% arabiki wyjątkowego, przyjemnego smaku i słodkiego aromatu.
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Gatunek: Arabika
Profil palenia: średnie
Smak/Aromat: adwokat
Body/cielistość: umiarkowane
Kwasowość: niska
Kawa aromatyzowana najwyższej jakości
Kolumbijskie ziarna charakteryzują się klasycznym smakiem, więc są idealną bazą do tworzenia kawowych kompozycji. Ziarna użyte w kompozycji Adwokat to Kolumbia Excelso. Jest to wysokiej jakości 100% arabika o klasycznym smaku kawy, o niskiej kwasowości oraz przyjemnych delikatnych nutach czekolady. Jej smak komponuje się z dodatkami orzechowymi, słodkimi, owocowymi czy pikantnymi. Kawa z Kolumbii jest także kawą, która zaparzona w różnych urządzeniach np. ekspresie przelewowym, kawiarce czy jako zalewajka zawsze dobrze smakuje.
Jak parzyć kawę mieloną smakową Adwokat?
Kawa ziarnista smakowa idealnie nadaje się do parzenia w kawiarce, french pressie, ekspresie przelewowym czy drippie. Ten rodzaj kawy sprawdzi się także jako klasyczna zalewajka.
Jak smakuje kawa mieloną 100% arabika aromatyzowana Adwokat?
Nasza kawa z Kolumbi wzbogacona smakiem Adwokatu przypadnie do gustu wszystkim szukającym w kawie łagodności i słodyczy. Adwokat łączy się ze smakiem tej 100% arabiki z Kolumbii. Kompozycja smaków kawy i popularnego alkoholu już podczas parzenia uwalnia bardzo przyjemy zapach, który podsyca ochotę na kolejna filiżankę. Kawa aromatyzowana ziarnista Adwokat jest smaczna jako czarne odsłony kawy ale także w połączeniu z mlekiem.
Przepis na idealną kawę
"Adwokat"
Nasza propozycja podania kawy o smaku Adwokatu to podanie jej z odrobiną zapomnianego, a bardzo popularnego w latach 90 deseru, którym był kogel mogel.
Co potrzebujesz do przygotowania kawy:
-8 g kawy na 100 ml wody
-żółtka jaj
-cukier
-kieliszek na smukłej nóżce.
Kawę zaparz w kawiarce używając 8 g kawy na 100 ml wody. Z żółtek i cukru utrzyj kogel mogel. Najlepiej jest użyć miksera. Do kieliszka na dno wlej ok 1 cm kogla mogla i dopełnij odrobinę przestudzoną kawą. Ta propozycja choć nieoczywista jest naprawdę pyszna. Podana jako kawowy deser może przypomni komuś smaki dzieciństwa.