
Czekolada – Pomarańcza Kawa smakowa mielona
Opis
Kawa mielona aromatyzowana 100% arabika z Kolumbii Pomarańcza- Czekolada to połączenie w smaku przypominające popularne ciasteczka z galaretką pomarańczową. Dlatego tez przypadnie do gustu wszystkim kawoszą, którzy szukają półsłodkich smaków.
Kraj pochodzenia: Kolumbia
Gatunek: Arabika
Profil palenia: średnie
Smak/Aromat: czekolada, pomarańcza
Body/cielistość: umiarkowane
Kwasowość: niska
Kawa mielona aromatyzowana najwyższej jakości
Kolumbijskie kawy mielone charakteryzują się klasycznym smakiem, więc są idealną bazą do tworzenia kawowych kompozycji. Ziarna użyte w kompozycji Czekolada Pomarańcza to Kolumbia Excelso. Jest to wysokiej jakości 100% arabika o klasycznym smaku kawy, o niskiej kwasowości oraz przyjemnych delikatnych nutach czekolady. Jej smak komponuje się z dodatkami orzechowymi, słodkimi, owocowymi czy pikantnymi. Kawa z Kolumbii jest także kawą, która zaparzona w różnych urządzeniach np. ekspresie przelewowym, kawiarce czy jako zalewajka zawsze dobrze smakuje.
Jak parzyć kawę mieloną smakową?
Kawa ziarnista smakowa idealnie nadaje się do parzenia w kawiarce, french pressie, ekspresie przelewowym czy drippie. Ten rodzaj kawy sprawdzi się także jako klasyczna zalewajka.
Jak smakuje kawa mielona 100% arabika aromatyzowana Czekolada- pomarańcza?
Kawa aromatyzowana mielona 100% arabika z Kolumbii w połączeniu z aromatem czekolady i pomarańczy tworzy ciekawą całość do złudzenia przypominającą popularne ciastka z galaretką i czekoladą. Jest to opcja dla tych, którzy lubią kawę nieprzesadnie słodką z nutką kwasowości. Czekolada- pomarańcza jako kawa aromatyzowana idealnie nadaje się do przygotowania espresso, americano czy mlecznego cappuccino.
Przepis na idealną kawę
"Delicja"
Kawa aromatyzowana Czekolada-pomarańcza w smaku przypomina popularne w Polsce ciastka z galaretką i czekoladą. Dlatego też nasz przepis będzie nimi wzbogacony.
Co potrzebujesz do przygotowania kawy:
-8 g kawy na 100 ml wody
-mleko
-ciastka w czekoladzie z galaretką pomarańczową do dekoracji
-skórka z pomarańczy do dekoracji
-filiżanka
Kawę przygotuj z 8 g kawy na 100 ml wody w french pressie. Zaparzoną kawę przelej do filiżanki i dodaj 50 ml spienionego mleka. Na górę pianki zetrzyj odrobinę skórki pomarańczowej. Kawę podawaj w towarzystwie ciasteczka. Po pierwszym łyku zapytaj pijącego co przypomina Ci ten smak. Ciasteczko będzie podpowiedzią ;)