Gwatemala Antigua SHB kawa zarnista

KAMAG0001

Gwatemalska kawa, 100% arabika - Gwatemala Antigua SHB. Ma posmak pomarańczy, czekolady, klonu, cytrusów. Kawa w wersji ziarnistej lub mielonej.


Przed dodaniem produktu do koszyka należy dokonać wyboru czy wybieramy kawę ziarnistą czy mieloną. Naszą decyzję wprowadzamy z listy rozwijalnej „Grubość zmielenia”.

Kawa wysyłana jest w opakowaniu z zamknięciem strunowym.

Opakowanie (waga)
Grubość zmielenia kawy
17,12 zł
Brutto
W magazynie

Gwatemala Antigua SHB kawa zarnista 4.78 1 5 9

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 4.78 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 9
 

Zbieraj punkty za zakupy i otrzymaj bon rabatowy na kawę i herbatę! Sprawdź szczegóły.

 

Wysyłka w 24 h. Bezpłatna dostawa już od 199 zł! Sprawdź szczegóły.

 

Sklep zaparzymy.pl - 100% pozytywnych opinii na Ceneo! Sprawdź.

Guatemala Antigua SHB - kawa 100% arabika średnio palona


Smak i aromat kawy

Kawa Antigua kryje w sobie nuty pomarańczy, czekolady, klonu oraz owoców cytrusowych, co świadczy o wyrafinowanym smaku. Można też poczuć wyjątkowy aromat kwiatów, dymu oraz pomarańczy. Cechują ją średni profil palenia i pełne body.


Kawa z Gwatemali Antigua SHB okaże się strzałem w dziesiątkę dla smakoszy kawy. Zachwyca i kusi średnią kwaskowatością. Nie da się jej porównać z żadną inną, ponieważ jest jedyna w swoim rodzaju.


Charakterystyka kawy


Kraj pochodzenia: Gwatemala
Region: Antigua
Gatunek: Arabica - Caturra, Bourbon, Typica
Zbiory: grudzień - kwiecień
Metoda pozyskiwania: na mokro
Wysokość upraw: 1500 - 1800 m n.p.m.
Profil palenia: średnie
Smak: nuty czekolady, klonu, pomarańczy, owoców cytrusowych
Aromat: nuty kwiatów, dymu, pomarańczy
Body/cielistość (gęstość, tekstura, kleistość): pełne
Kwasowość: średnia


Gwatemala to jeden z krajów, które zajmują się produkcją najlepszego rodzaju kawy. Dolina Antigua, skąd pochodzi opisywana kawa, posiada wulkaniczne, bardzo ekologiczne gleby i łagodny klimat, dzięki czemu możliwe staje się uprawianie kaw różnych odmian oraz równomierne dojrzewanie owoców. Ich ziarna są długo suszone na słońcu, aby mogły dać niepowtarzalny aromat po zaparzeniu. Pozyskiwana jest metodą „na mokro”.

Kawa z rejonu Antigua jest uprawiana na wysokości powyżej 1350 m n.p.m., a informacja o tym została ukryta w oznaczeniu SHB (Strictly Hard Bean). Rejon uprawy odpowiada za jej wyjątkowy, mocny smak.

KAMAG0001

Opis

Stopień wypalenia
Średnie palenie
Pochodzenie ziaren
Gwatemala
Kwasowość
Średnia

Zobacz także

Komentarze

4 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: