Papua Nowa Gwinea AA kawa ziarnista

Kawa 100% arabika -  Papua Nowa Gwinea AA. W smaku zawiera nuty orzechowe, miodowe oraz klonowe, czy słodkiej mandarynki. Kawa w wersji ziarnistej lub mielonej.


Przed dodaniem produktu do koszyka należy dokonać wyboru czy wybieramy kawę ziarnistą czy mieloną. Naszą decyzję wprowadzamy z listy rozwijalnej „Grubość zmielenia”.

Kawa wysyłana jest w opakowaniu z zamknięciem strunowym.

Opakowanie (waga)
Grubość zmielenia kawy
19,19 zł
Brutto
W magazynie

Papua Nowa Gwinea AA kawa ziarnista 5 1 5 4

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 5 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 4
 

Zbieraj punkty za zakupy i otrzymaj bon rabatowy na kawę i herbatę! Sprawdź szczegóły.

 

Wysyłka w 24 h. Bezpłatna dostawa już od 199 zł! Sprawdź szczegóły.

 

Sklep zaparzymy.pl - 100% pozytywnych opinii na Ceneo! Sprawdź.

Papua Nowa Gwinea AA Sigiri - kawa 100% arabika


Papua Nowa Gwinea leży w klimacie tropikalnym i wilgotnym. Dzięki obecności wielu mórz wilgotność utrzymywana jest na stałym, wysokim poziomie, a to daje najlepsze warunki do uprawiania kawy. Jak wiadomo kawa doskonale wzrasta na terenach wulkanicznych i właśnie takie znajdują się w tym kraju.

Prezentowana kawa z Papui Nowej Gwinei wytwarzana jest w regionie Sigiri, gdzie nie poddaje się jej sztucznemu nawożeniu. Uprawiana jest na wysokości 1500 m n.p.m. Owoce kawowca zbiera się całkowicie ręcznie, dzięki czemu można sprawdzić ich jakość. Zerwane zielone ziarna przez 24 godziny poddaje się kąpieli wodnej, aby później skutecznie suszyć je w gorącym słońcu.

W nazwie kawy zawarty został symbol AA, oznaczający ziarna o wielkości powyżej przeciętnej. Gwarantuje to otrzymanie naparu o subtelnym aromacie oraz złożonym smaku.

Znakomity smak kawy odnosi się do akcentów mandarynki, orzechów, miodu i klonu, natomiast jej wyśmienity zapach to bogactwo aromatów kwiatowych, miodowych i prażonych orzechów.


Charakterystyka kawy

Kraj pochodzenia: Papua Nowa Gwinea
Region: Sigiri
Gatunek: Arabica - Typica
Zbiory: kwiecień - wrzesień
Metoda pozyskiwania: na mokro
Wysokość upraw: 1500 m n.p.m.
Profil palenia: średnie
Smak: nuty orzecha, miodu, klonu, słodkich mandarynek
Aromat: nuty prażonych orzechów, miodu, kwiatów
Body/cielistość: umiarkowane
Kwasowość: średnia

Opis

Stopień wypalenia
Średnie palenie
Pochodzenie ziaren
Papua Nowa Gwinea
Kwasowość
Średnia

Zobacz także

Komentarze

4 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: