Kawa Kostaryka Tarazzu SHB

Kostarykańska kawa, 100% arabika - Kostaryka Tarazzu SHB. O smakowych nutach pomarańczy, mandarynki i aromacie orzechowym, kwiatowym. Kawa w wersji ziarnistej lub mielonej.


Przed dodaniem produktu do koszyka należy dokonać wyboru czy wybieramy kawę ziarnistą czy mieloną. Naszą decyzję wprowadzamy z listy rozwijalnej „Grubość zmielenia”.

Kawa wysyłana jest w opakowaniu z zamknięciem strunowym.

Więcej szczegółów

Kawa Kostaryka Tarazzu SHB

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 0 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.

Najbliższa wysyłka już za
Nie czekaj, zamów teraz!
Wysyłka
Nazwa Czas dostawy Cena
Odbiór w sklepie 1 dzień. Odbierz osobiście w naszym sklepie na ul. Staszica 1A, 38-400 Krosno w godz. od 7 do 18 (pon-pt) oraz od 9 do 14 (sb). Za darmo!
Kurier Inpost 1-2 dni robocze. Za darmo!
Kurier Inpost - za pobraniem 1-2 dni robocze. Za darmo!
Paczkomat 1-2 dni robocze Za darmo!

UWAGA!

Darmowa dostawa od 99 zł (nie dotyczy przesyłek paczkomatowych i zagranicznych)

Teraz darmowa dostawa od 99 zł - również w przypadku pobrań!

1 punkt otrzymuje się za zamówienie o wartości minimum 10 zł. Informacje o naliczonych punktach znajdziesz w koszyku. Więcej informacji o programie lojalnościowym w sklepie Zaparzymy.pl


9,20 zł brutto

Atrybuty:

Profil palenia Średnie
Pochodzenie Kostaryka
Kwasowość Niska

Opis produktu:

Twoja porcja energii - Zaparzymy.pl

Kostaryka Tarazzu SHB - kawa 100% arabika



Kawa Kostaryka Tarazzu SHB reprezentuje gatunek Caturra, Catuai. Charakteryzuje się doskonałym orzechowym aromatem z wyczuwalną nutą orzechów i kwiatów, natomiast smakuje egzotycznie, bo da się w niej poczuć smak mandarynek, pomarańczy oraz mlecznej czekolady.

Kawa z Kostaryki

Kawa odgrywa w Kostaryce bardzo ważną rolę i stanowi dużą część gospodarki tego małego kraju położonego w Ameryce Środkowej. Kostarykańska kawa cechuje się dojrzałością ziaren – są one zbierane wyłącznie metodą ręczną.

Tarazzu powstaje w rejonie Tarazzu na niedużej, charakterystycznej dla Kostaryki plantacji. Kawy z tych rejonów są bardzo wysokiej jakości, bo charakteryzują się wysoką kulturą upraw i występowaniem w bardzo dobrych warunkach środowiskowych. Także władze państwa troszczą się o to, aby ich kawy przeznaczane na eksport charakteryzowały się najlepszą jakością.

Występujący przy nazwie kawy skrót SHB (Strictly Hard Beans - wyłącznie twarde ziarna), który jest równoważny z SHG (Strictly High Grown - wyłącznie wysokie uprawy) informuje, że kawa rośnie na wysokości co najmniej 1370 m n.p.m.. Kawa z tego typu upraw uważana jest za najlepszą na świecie, gdyż jej smak i aromat jest czysty, pozbawiony zanieczyszczeń środowiska czy nadmiernej ilości pestycydów. Jednocześnie jej owoce długo dojrzewają dzięki chłodnym nocom, kiedy to ich rozwój jest chwilowo zatrzymany przez co jej ziarna, mają rozwinięty profil smakowy.

Tarazzu SHB to bardzo wysokiej jakości kawa Arabica. Uprawiana jest na wysokości 1200-1800 m n.p.m. na terenach żyznych gleb wulkanicznych. Dzięki temu nie ma konieczności używania dodatkowych środków użyźniających, nawozów – kawa jest w 100% naturalna.

Smak i aromat kawy


Kawa Kostaryka Tarazzu SHB  cechuje się niepowtarzalnym smakiem pomarańczy, mandarynek i mlecznej czekolady, a jej aromat jest mocno orzechowy z wyczuwalną nutą kwiatową.


Charakterystyka kawy

Kraj pochodzenia: Kostaryka

Region: Los Santos, Tarrazu

Gatunek: Arabika - Caturra, Catuai

Zbiory: grudzień - marzec

Metoda pozyskiwania: na mokro

Wysokość upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.

Profil palenia: średnie

Smak: pomarańcza, mandarynka, mleczna czekolada

Aromat: orzechowy, kwiatowy

Body/cielistość: pełne

Kwasowość: niska, ale wyczuwalna


FAQ Najczęstsze pytania

1. Skąd pochodzą nasze kawy?


Kawy ziarniste, które mamy w sprzedaży są specjalnie dla Zaparzymy.pl wypalane w renomowanej polskiej palarni. Przechowujemy ją w szczelnych opakowaniach. Klient, jeżeli sobie zażyczy może otrzymać w zamówieniu kawę mieloną. Taką kawę mielimy jednak dopiero w dniu wysyłki.

Kawa wysyłana jest w opakowaniu z zamknięciem strunowym, aby długo utrzymywała swój aromat i odpowiednią wilgotność.

2. Jaka jest świeżość naszych kawy?

Kawy, które mamy na stanie są zazwyczaj świeżo wypalone. Najstarsze kawy nie mają najczęściej dłużej niż pół roku od wypalenia. W razie szczegółowej daty wypalania danej kawy, prosimy o wiadomość na adres sklep@zaparzymy.pl

Mapa źródła kaw w Zaparzymy.pl

Powiązane artykuły

Produkty powiązane

Polecane produkty w kategorii  Kawa arabica

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Komentarze: