Tanzania AA Plus kawa ziarnista

Tanzańska kawa, 100% arabika - Tanzania AA. Profil palenia daje rezultat owocowego, czekoladowego i waniliowego posmaku. Kawa w wersji ziarnistej lub mielonej.


Przed dodaniem produktu do koszyka należy dokonać wyboru czy wybieramy kawę ziarnistą czy mieloną. Naszą decyzję wprowadzamy z listy rozwijalnej „Grubość zmielenia”.

Kawa wysyłana jest w opakowaniu z zamknięciem strunowym.

Opakowanie (waga)
Grubość zmielenia kawy
19,19 zł
Brutto
W magazynie

Tanzania AA Plus kawa ziarnista 5 1 5 1

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 5 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 1
 

Zbieraj punkty za zakupy i otrzymaj bon rabatowy na kawę i herbatę! Sprawdź szczegóły.

 

Wysyłka w 24 h. Bezpłatna dostawa już od 199 zł! Sprawdź szczegóły.

 

Sklep zaparzymy.pl - 100% pozytywnych opinii na Ceneo! Sprawdź.

Tanzania AA Plus - kawa 100% arabika


Kawa Tanzania AA należy do gatunku Arabica. Jej średni profil palenia daje rezultat owocowego, czekoladowego i waniliowego posmaku oraz aromatu tytoniowo-ziemistego poruszającego zmysły.


Kawa z Tanzanii

Wilgotny i jednocześnie ciepły klimat Tanzanii usposabia do uprawiania krzewów kawowca. Zbocza gór, a także wielkopowierzchniowy płaskowyż sprawiają, że występują tam znakomite warunki do uprawiania tej rośliny. Ten stosunkowo niewielki producent kawy wykorzystuje warunki klimatyczne, aby nadać swoim wyrobom najlepszą jakość.


W nazwie kawy mamy symbol AA. Oznacza on, że ziarna mają wielkość powyżej przeciętnej. Gwarantuje to otrzymanie naparu o wytwornym aromacie oraz bogatym smaku.


Smak i aromat kawy

Kawa Tanzania AA pochodzi z regionu Mbeya i jest uprawiana na wysokości 1400 m n.p.m. Kawa pozyskiwana z tego obszaru jest moczona i następnie poddawana naturalnej fermentacji, stąd jej charakterystyczne właściwości.

Cieszy podniebienie smakiem owoców, czekolady i wanilii, dostarczając dodatkowo przeżyć zmysłowych związanych z jej ziemistym, tytoniowym aromatem.


Charakterystyka kawy

Kraj pochodzenia: Tanzania
Region: Mbeya (Utengule Coffee Estate)
Gatunek: Arabica
Zbiory: maj - sierpień
Metoda pozyskiwania: na mokro
Wysokość upraw: 1400 m n.p.m.
Profil palenia: średnie
Smak: nuty owoców, czekolady, wanilii
Aromat: ziemisty, tytoniowy
Body/cielistość: pełne
Kwasowość: średnia

Opis

Stopień wypalenia
Średnie palenie
Pochodzenie ziaren
Tanzania
Kwasowość
Średnia

Zobacz także

Komentarze

4 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: