Etiopia Yirgacheffe kawa ziarnista

Etiopska kawa, 100% arabika - Etiopia Yirgacheffe Gr.2. Dostarcza doznań w postaci cytrusowego i czekoladowo-korzennego smaku. Kawa w wersji ziarnistej lub mielonej.


Przed dodaniem produktu do koszyka należy dokonać wyboru czy wybieramy kawę ziarnistą czy mieloną. Naszą decyzję wprowadzamy z listy rozwijalnej „Grubość zmielenia”.

Kawa wysyłana jest w opakowaniu z zamknięciem strunowym.

Opakowanie (waga)
Grubość zmielenia kawy
25,01 zł
Brutto
W magazynie

Etiopia Yirgacheffe kawa ziarnista 5 1 5 3

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 5 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 3
 

Zbieraj punkty za zakupy i otrzymaj bon rabatowy na kawę i herbatę! Sprawdź szczegóły.

 

Wysyłka w 24 h. Bezpłatna dostawa już od 199 zł! Sprawdź szczegóły.

 

Sklep zaparzymy.pl - 100% pozytywnych opinii na Ceneo! Sprawdź.

Etiopia Yirgacheffe Gr.2 - kawa 100% arabika


Kawa Etiopia Yirgacheffe to jedna z najlepszych kaw uprawianych na dużych wysokościach. Dostarcza doznań w postaci owocowego, cytrusowego i czekoladowo-korzennego smaku z nutami kwiatów jaśminu oraz słodkiego, owocowego aromatu.


Kawa z Etiopii

Etiopia to jeden z największych krajów Afryki, zajmujących się wykorzystywaniem naturalnych bogactw, które daje im ziemia. Od tysięcy lat na plantacjach w prowincjach Kaffa i Buno rośnie kawa, z której powstaje 100% Arabica. Jest ona postrzegana przez mieszkańców za środek pobudzający.


Smak i aromat kawy

Średnio palona o winnej kwasowości kawa uprawiana jest na wysokościach 1700-2200 m n.p.m. Ta duża wysokość sprawia, że uzyskuje ona niepowtarzalne cechy.

Należy docenić w niej przyjemne aromaty słodko-owocowe, które przeplatają się z niecodziennym smakiem owocowym, cytrusowym i czekoladowo-korzennym wraz z kwiatami jaśminu. To jednocześnie bardzo delikatne i bardzo wyraziste smaki, podnoszące atrakcyjność kawy.


Charakterystyka kawy

Kraj pochodzenia: Etiopia

Region: Yirgacheffe

Gatunek: Arabica

Zbiory: październik - grudzień

Metoda pozyskiwania: na mokro

Wysokość upraw: 1700 - 2200 m n.p.m.

Profil palenia: średnie

Smak: owocowy, czekoladowo - korzenny z kwiatami jaśminu i cytrusowym finishem

Aromat: słodki, owocowy

Body/cielistość: pełne

Kwasowość: winna

Opis

Stopień wypalenia
Średnie palenie
Pochodzenie ziaren
Etiopia
Kwasowość
Winna

Zobacz także

Komentarze

4 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: