Indonezyjska kawa, 100% arabika - Indonezja Jawa Jampit. Można w niej wyczuć nuty czekolady, cytrusów i lawendy. Kawa w wersji ziarnistej lub mielonej.
Przed dodaniem produktu do koszyka należy dokonać wyboru czy wybieramy kawę ziarnistą czy mieloną. Naszą decyzję wprowadzamy z listy rozwijalnej „Grubość zmielenia”.
Kawa wysyłana jest w opakowaniu z zamknięciem strunowym.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Twoja ocena została dodana.
Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.
Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.
Nazwa | Czas dostawy | Cena |
---|---|---|
Odbiór w sklepie | 1 dzień. Odbierz osobiście w naszym sklepie na ul. Staszica 1A, 38-400 Krosno w godz. od 7 do 18 (pon-pt) oraz od 9 do 14 (sb). | Za darmo! |
Kurier Inpost | 1-2 dni robocze. | Za darmo! |
Kurier Inpost - za pobraniem | 1-2 dni robocze. | Za darmo! |
Paczkomat | 1-2 dni robocze. | Za darmo! |
Darmowa dostawa w przypadku wyboru:
Sposób wysyłki | Całkowity koszt wysyłki | |
Wartość zamówienia | - Przelew - Dotpay - Pobranie! |
|
Kurier Inpost | powyżej 99zł | 0 zł |
Wydane 10 zł = 1 pkt. Kupując 1 szt tego produktu możesz otrzymać nawet 1 punkt lojalnościowy. Po dodaniu tego produktu do koszyka, będzie w nim w sumie 1 punkt które mogą być zamienione na jeden bon w kategoriach KAWA i HERBATA o wartości 0,50 zł. Więcej informacji o programie lojalnościowym w sklepie Zaparzymy.pl
Kawa Indonezja Jawa Jampit
Indonezyjska kawa, 100% arabika - Indonezja Jawa Jampit. Można w niej wyczuć nuty czekolady, cytrusów i lawendy. Kawa w wersji ziarnistej lub mielonej.
Przed dodaniem produktu do koszyka należy dokonać wyboru czy wybieramy kawę ziarnistą czy mieloną. Naszą decyzję wprowadzamy z listy rozwijalnej „Grubość zmielenia”.
Kawa wysyłana jest w opakowaniu z zamknięciem strunowym.
Uzupełnj wszystkie pola przed wysłaniem pytania. :
* Wymagane pola
Profil palenia | Średnie |
Pochodzenie | Indonezja |
Kwasowość | Niska |
Kawa, która zaskakuje połączeniem różnych nut smakowych: poszczególnych składników czekolady oraz cytrusów i lawendy. Słodki, także czekoladowy aromat sprawia, że nie można się od niej oderwać.
Indonezja ma bogatą historię, jeśli chodzi o kolonializm i to dzięki temu możliwe jest wykorzystanie kawy jako dobra handlowego. Na małych, ekologicznych uprawach powstaje doskonałej jakości Arabica. Jest ona jednym z filarów indonezyjskiej gospodarki. Na wyspie Jawa jest ona uprawiana od 1699 r., a stamtąd szybko rozprzestrzeniła się na inne prowincje. Ten kraj jest czwartym producentem kawy na świecie (dane na 2016 rok), z czego jedynie ok 20% to kawa Arabica. Pozostała część eksportu należy do kawy typu Robusta.
Kawa Jampit z indonezyjskiej Jawy jest poddawana działaniu bardzo wysokich temperatur. Ziarna pozyskuje się metodą na mokro, a następnie poddaje fermentacji, dzięki czemu uzyskuje ona niepowtarzalny smak i aromat. Można w niej wyczuć smak czekolady, cytrusów i lawendy, natomiast w zapachu ukazują się nuty słodkiej czekolady.
Kraj pochodzenia: Indonezja
Region: Ijen Plateau, wschodnia część Jawy
Gatunek: Arabica - Typica
Zbiory: maj - wrzesień
Metoda pozyskiwania: na mokro
Wysokość upraw: 1100 - 1600 m n.p.m.
Profil palenia: średnie
Smak: nuty czekolady, cytrusów, lawendy
Aromat: słodka czekolada
Body/cielistość: mocne
Kwasowość: niska
FAQ Najczęstsze pytania
1. Skąd pochodzą nasze kawy?
Kawy ziarniste, które mamy w sprzedaży są specjalnie dla Zaparzymy.pl wypalane w renomowanej polskiej palarni. Przechowujemy ją w szczelnych opakowaniach. Klient, jeżeli sobie zażyczy może otrzymać w zamówieniu kawę mieloną. Taką kawę mielimy jednak dopiero w dniu wysyłki.
Kawa wysyłana jest w opakowaniu z zamknięciem strunowym, aby długo utrzymywała swój aromat i odpowiednią wilgotność.
2. Jaka jest świeżość naszych kawy?
Kawy, które mamy na stanie są zazwyczaj świeżo wypalone. Najstarsze kawy nie mają najczęściej dłużej niż 3 miesiące od wypalenia. W razie szczegółowej daty wypalania danej kawy, prosimy o wiadomość na adres sklep@zaparzymy.pl