Indonezja Jawa Jampit kawa ziarnista

Indonezyjska kawa, 100% arabika - Indonezja Jawa Jampit. Można w niej wyczuć nuty czekolady, cytrusów i lawendy. Kawa w wersji ziarnistej lub mielonej.


Przed dodaniem produktu do koszyka należy dokonać wyboru czy wybieramy kawę ziarnistą czy mieloną. Naszą decyzję wprowadzamy z listy rozwijalnej „Grubość zmielenia”.

Kawa wysyłana jest w opakowaniu z zamknięciem strunowym.

Opakowanie (waga)
Grubość zmielenia kawy
23,85 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie

Indonezja Jawa Jampit kawa ziarnista 5 1 5 2

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 5 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 2
 

Zbieraj punkty za zakupy i otrzymaj bon rabatowy na kawę i herbatę! Sprawdź szczegóły.

 

Wysyłka w 24 h. Bezpłatna dostawa już od 199 zł! Sprawdź szczegóły.

 

Sklep zaparzymy.pl - 100% pozytywnych opinii na Ceneo! Sprawdź.

Indonezja Jawa Jampit - kawa 100% arabika


Kawa, która zaskakuje połączeniem różnych nut smakowych: poszczególnych składników czekolady oraz cytrusów i lawendy. Słodki, także czekoladowy aromat sprawia, że nie można się od niej oderwać.


Kawa z Indonezji

Indonezja ma bogatą historię, jeśli chodzi o kolonializm i to dzięki temu możliwe jest wykorzystanie kawy jako dobra handlowego. Na małych, ekologicznych uprawach powstaje doskonałej jakości Arabica. Jest ona jednym z filarów indonezyjskiej gospodarki. Na wyspie Jawa jest ona uprawiana od 1699 r., a stamtąd szybko rozprzestrzeniła się na inne prowincje. Ten kraj jest czwartym producentem kawy na świecie (dane na 2016 rok), z czego jedynie ok 20% to kawa Arabica. Pozostała część eksportu należy do kawy typu Robusta.

Kawa Jampit z indonezyjskiej Jawy jest poddawana działaniu bardzo wysokich temperatur. Ziarna pozyskuje się metodą na mokro, a następnie poddaje fermentacji, dzięki czemu uzyskuje ona niepowtarzalny smak i aromat. Można w niej wyczuć smak czekolady, cytrusów i lawendy, natomiast w zapachu ukazują się nuty słodkiej czekolady.


Charakterystyka kawy

Kraj pochodzenia: Indonezja
Region: Ijen Plateau, wschodnia część Jawy
Gatunek: Arabica - Typica
Zbiory: maj - wrzesień
Metoda pozyskiwania: na mokro
Wysokość upraw: 1100 - 1600 m n.p.m.
Profil palenia: średnie
Smak: nuty czekolady, cytrusów, lawendy
Aromat: słodka czekolada
Body/cielistość: mocne
Kwasowość: niska

Opis

Stopień wypalenia
Średnie palenie
Pochodzenie ziaren
Indonezja
Kwasowość
Niska

Zobacz także