Peru HB Gr. 1 kawa ziarnista

Peruwiańska kawa, 100% arabika - Kawa Peru HB Gr. 1.  Kawa niesie ze sobą wyjątkowy, lekko kwiatowy aromat. Kawa w wersji ziarnistej lub mielonej.


Przed dodaniem produktu do koszyka należy dokonać wyboru czy wybieramy kawę ziarnistą czy mieloną. Naszą decyzję wprowadzamy z listy rozwijalnej „Grubość zmielenia”.

Kawa wysyłana jest w opakowaniu z zamknięciem strunowym.

Opakowanie (waga)
Grubość zmielenia kawy
15,62 zł
Brutto
W magazynie

Peru HB Gr. 1 kawa ziarnista 5 1 5 2

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 5 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 2
 

Zbieraj punkty za zakupy i otrzymaj bon rabatowy na kawę i herbatę! Sprawdź szczegóły.

 

Wysyłka w 24 h. Bezpłatna dostawa już od 199 zł! Sprawdź szczegóły.

 

Sklep zaparzymy.pl - 100% pozytywnych opinii na Ceneo! Sprawdź.

Peru HB Gr. 1 - kawa 100 % arabica


Peru to kraj, leżący nad Oceanem Spokojnym w północnej części And. Jest to jeden z największych producentów kawy na świecie, a to dzięki klimatowi sprzyjającemu jej uprawie. Klimat ten sprzyja uprawie kawy szczególnie w rejonie Chanchamayo oraz Cuzco.


Peruwiańska kawa

Kawa Peru HB Gr. 1 to najszlachetniejszy gatunek kawy – Arabica. Pochodzi z rozsławionej kawą prowincji Chanchamayo. Pozyskiwana jest na mokro, a wysokość, na której jest uprawiana to 1200-1350 m n.p.m., przez co ziarna stają się wyjątkowo twarde, czyli wysokiej jakości (o czym informuje skrót HB – czyli Hard Bean). Producenci dbają o to, aby miejsce, w którym rośnie, było odpowiednio zacienione, dzięki czemu ma ona szansę powoli dojrzewać. Takie dłuższe dojrzewanie odbija się na jej niepowtarzalnym, łagodnym smaku.

Kawa z Peru HB niesie ze sobą wyjątkowy, lekko kwiatowy aromat. Jest średnio palona, a jej twarde ziarna to ziarna najwyższej jakości.


Charakterystyka kawy

Kraj pochodzenia: Peru
Region:
Chanchamayo
Gatunek:
Arabica - Caturra, Bourbon, Typica, Pache
Zbiory:
czerwiec/wrzesień
Metoda pozyskiwania:
na mokro
Wysokość upraw:
1200 - 1350 m n.p.m.
Profil palenia:
średnie
Smak:
łagodny, maślany
Aromat:
lekko kwiatowy
Body/cielistość:
wyważone
Kwasowość:
niska

Opis

Stopień wypalenia
Średnie palenie
Pochodzenie ziaren
Peru
Kwasowość
Niska

Zobacz także