Kawa Peru HB Gr. 1

Przed dodaniem produktu do koszyka należy dokonać wyboru czy wybieramy kawę ziarnistą czy mieloną (która jest mielona przed samym wysłaniem zamówienia). Naszą decyzję wprowadzamy z listy rozwijalnej „Grubość zmielenia”.

Kawa wysyłana jest w opakowaniu z zamknięciem strunowym, aby długo utrzymywała swój aromat i odpowiednią wilgotność.

Więcej szczegółów

Zamów teraz, wysyłka dzisiaj za
Nie czekaj, zamów teraz!
Wysyłka
Nazwa Czas dostawy Cena
Odbiór w sklepie 1 dzień. Odbierz osobiście w naszym sklepie na ul. Staszica 1A, 38-400 Krosno w godz. od 7 do 18 (pon-pt) oraz od 9 do 14 (sb). Za darmo!
Kurier Inpost 1-2 dni robocze. Za darmo!
Kurier Inpost - za pobraniem 1-2 dni robocze. Za darmo!
Paczkomat 1-2 dni robocze Za darmo!

UWAGA!

W RAMACH PROMOCJI OD 5 MAJA 2019 R DO ODWOŁANIA OBOWIĄZUJE PROMOCJA - OBNIŻONY KOSZT, ABY UZYSKAĆ DARMOWĄ WYSYŁKĘ !

Teraz darmowa dostawa od 49 zł - również w przypadku pobrań!

8,90 zł brutto

Atrybuty:

Profil palenia Średnie
Pochodzenie Peru
Kwasowość Niska

Opis produktu:

Kawa arabika Peru HB Gr. 1

Peru to kraj, leżący nad Oceanem Spokojnym w północnej części And. Jest to jeden z największych producentów kawy na świecie, a to dzięki klimatowi sprzyjającemu jej uprawie. Klimat ten sprzyja uprawie kawy szczególnie w rejonie Chanchamayo oraz Cuzco.

Peruwiańska kawa

Kawa Peru HB Gr. 1 to najszlachetniejszy gatunek kawy – Arabica. Pochodzi z rozsławionej kawą prowincji Chanchamayo. Pozyskiwana jest na mokro, a wysokość, na której jest uprawiana to 1200-1350 m n.p.m., przez co ziarna stają się wyjątkowo twarde, czyli wysokiej jakości (o czym informuje skrót HB – czyli Hard Bean). Producenci dbają o to, aby miejsce, w którym rośnie, było odpowiednio zacienione, dzięki czemu ma ona szansę powoli dojrzewać. Takie dłuższe dojrzewanie odbija się na jej niepowtarzalnym, łagodnym smaku.

Kawa z Peru HB niesie ze sobą wyjątkowy, lekko kwiatowy aromat. Jest średnio palona, a jej twarde ziarna to ziarna najwyższej jakości.

Charakterystyka

Kraj pochodzenia: Peru

Region:
Chanchamayo

Gatunek:
Arabica - Caturra, Bourbon, Typica, Pache

Zbiory:
czerwiec/wrzesień

Metoda pozyskiwania:
na mokro

Wysokość upraw:
1200 - 1350 m n.p.m.

Profil palenia:
średnie

Smak:
łagodny, maślany

Aromat:
lekko kwiatowy

Body/cielistość:
wyważone

Kwasowość:
niska

FAQ Najczęstsze pytania

1. Skąd pochodzą nasze kawy?

Kawy ziarniste, które mamy w sprzedaży są specjalnie dla Zaparzymy.pl wypalane w renomowanej polskiej palarni. Przechowujemy ją w szczelnych opakowaniach. Klient, jeżeli sobie zażyczy może otrzymać w zamówieniu kawę mieloną. Taką kawę mielimy jednak dopiero w dniu wysyłki.

2. Jaka jest świeżość naszych kawy?

Kawy, które mamy na stanie są zazwyczaj świeżo wypalone. Najstarsze kawy nie mają najczęściej dłużej niż pół roku od wypalenia. W razie szczegółowej daty wypalania danej kawy, prosimy o wiadomość na adres sklep@zaparzymy.pl

Polecane produkty w kategorii  Kawa arabica

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Komentarze: