Kawa Kuba Serrano Superior

Kubańska kawa, 100% arabika - Kuba Serrano Superior. Cechują ją smakowe nuty pieprzu, orzecha, przypraw i karmelu. Kawa w wersji ziarnistej lub mielonej.


Przed dodaniem produktu do koszyka należy dokonać wyboru czy wybieramy kawę ziarnistą czy mieloną. Naszą decyzję wprowadzamy z listy rozwijalnej „Grubość zmielenia”.

Kawa wysyłana jest w opakowaniu z zamknięciem strunowym.

Więcej szczegółów

Najbliższa wysyłka już za
Nie czekaj, zamów teraz!
Wysyłka
Nazwa Czas dostawy Cena
Odbiór w sklepie 1 dzień. Odbierz osobiście w naszym sklepie na ul. Staszica 1A, 38-400 Krosno w godz. od 7 do 18 (pon-pt) oraz od 9 do 14 (sb). Za darmo!
Kurier Inpost 1-2 dni robocze. Za darmo!
Kurier Inpost - za pobraniem 1-2 dni robocze. Za darmo!
Paczkomat 1-2 dni robocze Za darmo!

UWAGA!

W RAMACH PROMOCJI OD 5 MAJA 2019 R DO ODWOŁANIA OBOWIĄZUJE PROMOCJA - OBNIŻONY KOSZT, ABY UZYSKAĆ DARMOWĄ WYSYŁKĘ !

Teraz darmowa dostawa od 49 zł - również w przypadku pobrań!

10,50 zł brutto

Atrybuty:

Profil palenia Średnie
Pochodzenie Kuba
Kwasowość Niska

Opis produktu:

Kuba Serrano Superior - kawa 100% arabika

Zasmakuj w niezwykłym połączeniu – orzecha, pieprzu, przypraw i karmelu spowitych aromatem z dymu, kakao, tytoniu i czekolady.


Kawa – symbol Kuby


Kubek kawy z KubyStrome zbocza uniemożliwiają zbieranie owoców kawowca za pomocą maszyn, dlatego zbiera się je ręcznie. Klimat Kuby – bo stamtąd pochodzi kawa – znakomicie wpływa na uprawę kawowca.

Jaka jest historia kubańskiej kawy?

Narodziła się w zasadzie dzięki francuskim rolnikom, którzy przybyli na Kubę, uciekając przed rewolucją na Haiti. To oni zapoczątkowali pierwsze duże plantacje ok. roku 1789. Pierwsze krzewy kawowców pojawiły się w okolicach prowincji Sierra Maestra. I właśnie stamtąd pochodzi Kuba Serrano Superior.

Bogaty smak i aromat Serrano Superior


Kawa Kuba Serrano Superior rośnie na niższych wysokościach niż inne kawy (1000-2000 m n.p.m.). Wpływa to bezpośrednio na fakt, że jej profil smakowy jest czysty. W smaku da się odnaleźć nuty pieprzu, orzecha, a także przyprawy i karmel.


Ta łagodna kawa ziarnista przetwarzana jest na mokro. Ta najpopularniejsza metoda sprawia, że po zaparzeniu wyczuwalny jest niesamowicie bogaty aromatpołączenie dymu, kakao, tytoniu i czekolady. Kubki smakowe dostaną dawkę wrażeń, które nie równają się z niczym innym. W sam raz dla smakoszy, którzy lubią pić kawę na śniadanie i w ciągu dnia.

Mimo że można ją przygotowywać na różne sposoby. Wspaniale smakuje w postaci espresso oraz wersji kaw robionych na bazie espresso, czyli jako cappuccino i latte. Dla zwolenników zwykłej czarnej kawy rada – najlepsza po zaparzeniu będzie kawa świeżo zmielona w młynku.


Charakterystyka

Kraj pochodzenia: Kuba

Region: Sierra Maestra

Gatunek: Arabica

Zbiory: lipiec - luty

Metoda pozyskiwania: na mokro

Wysokość upraw: 1000 - 2000 m n.p.m.

Profil palenia: średnie

Smak: nuty pieprzu, orzechu, przypraw i karmelu

Aromat: dymu, kakao, tytoniu i czekolady

Body/cielistość: pełne

Kwasowość: niska


FAQ Najczęstsze pytania

1. Skąd pochodzą nasze kawy?

Kawy ziarniste, które mamy w sprzedaży są specjalnie dla Zaparzymy.pl wypalane w renomowanej polskiej palarni. Przechowujemy ją w szczelnych opakowaniach. Klient, jeżeli sobie zażyczy może otrzymać w zamówieniu kawę mieloną. Taką kawę mielimy jednak dopiero w dniu wysyłki.

Kawa wysyłana jest w opakowaniu z zamknięciem strunowym, aby długo utrzymywała swój aromat i odpowiednią wilgotność.

2. Jaka jest świeżość naszych kawy?

Kawy, które mamy na stanie są zazwyczaj świeżo wypalone. Najstarsze kawy nie mają najczęściej dłużej niż pół roku od wypalenia. W razie szczegółowej daty wypalania danej kawy, prosimy o wiadomość na adres: sklep@zaparzymy.pl

Powiązane artykuły

Zobacz także:

Polecane produkty w kategorii  Kawa arabica

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Komentarze: