Kuba Serrano Superior kawa ziarnista

Kubańska kawa, 100% arabika - Kuba Serrano Superior. Cechują ją smakowe nuty pieprzu, orzecha, przypraw i karmelu. Kawa w wersji ziarnistej lub mielonej.


Przed dodaniem produktu do koszyka należy dokonać wyboru czy wybieramy kawę ziarnistą czy mieloną. Naszą decyzję wprowadzamy z listy rozwijalnej „Grubość zmielenia”.

Kawa wysyłana jest w opakowaniu z zamknięciem strunowym.

Opakowanie (waga)
Grubość zmielenia kawy
21,23 zł
Brutto
W magazynie

Kuba Serrano Superior kawa ziarnista 4.75 1 5 8

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 4.75 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 8
 

Zbieraj punkty za zakupy i otrzymaj bon rabatowy na kawę i herbatę! Sprawdź szczegóły.

 

Wysyłka w 24 h. Bezpłatna dostawa już od 199 zł! Sprawdź szczegóły.

 

Sklep zaparzymy.pl - 100% pozytywnych opinii na Ceneo! Sprawdź.

Cuba Serrano Superior - kawa 100% arabika

Zasmakuj w niezwykłym połączeniu – orzecha, pieprzu, przypraw i karmelu spowitych aromatem z dymu, kakao, tytoniu i czekolady.

Bogaty smak i aromat Serrano Superior

Kawa Kuba Serrano Superior rośnie na niższych wysokościach niż inne kawy (1000-2000 m n.p.m.). Wpływa to bezpośrednio na fakt, że jej profil smakowy jest czysty. W smaku da się odnaleźć nuty pieprzu, orzecha, a także przyprawy i karmel.


Ta łagodna kawa ziarnista przetwarzana jest na mokro. Ta najpopularniejsza metoda sprawia, że po zaparzeniu wyczuwalny jest niesamowicie bogaty aromatpołączenie dymu, kakao, tytoniu i czekolady. Kubki smakowe dostaną dawkę wrażeń, które nie równają się z niczym innym. W sam raz dla smakoszy, którzy lubią pić kawę na śniadanie i w ciągu dnia.

Mimo że można ją przygotowywać na różne sposoby. Wspaniale smakuje w postaci espresso oraz wersji kaw robionych na bazie espresso, czyli jako cappuccino i latte. Dla zwolenników zwykłej czarnej kawy rada – najlepsza po zaparzeniu będzie kawa świeżo zmielona w młynku.


Charakterystyka

Kraj pochodzenia: Kuba
Region: Sierra Maestra
Gatunek: Arabica
Zbiory: lipiec - luty
Metoda pozyskiwania: na mokro
Wysokość upraw: 1000 - 2000 m n.p.m.
Profil palenia: średnie
Smak: nuty pieprzu, orzechu, przypraw i karmelu
Aromat: dymu, kakao, tytoniu i czekolady
Body/cielistość: pełne
Kwasowość: niska


Kawa – symbol Kuby


Strome zbocza uniemożliwiają zbieranie owoców kawowca za pomocą maszyn, dlatego zbiera się je ręcznie. Klimat Kuby – bo stamtąd pochodzi kawa – znakomicie wpływa na uprawę kawowca.


Jaka jest historia kubańskiej kawy?

Narodziła się w zasadzie dzięki francuskim rolnikom, którzy przybyli na Kubę, uciekając przed rewolucją na Haiti. To oni zapoczątkowali pierwsze duże plantacje ok. roku 1789. Pierwsze krzewy kawowców pojawiły się w okolicach prowincji Sierra Maestra. I właśnie stamtąd pochodzi Kuba Serrano Superior.

Opis

Stopień wypalenia
Średnie palenie
Pochodzenie ziaren
Kuba
Kwasowość
Niska

Zobacz także

Komentarze

4 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: