Kostaryka Las Lajas Black Diamond - kawa Speciality 100% arabica ziarnista lub mielona na wagę Zobacz większe

Kawa Kostaryka Las Lajas Black Diamond

Kostarykańska kawa Speciality, 100% arabika - Kostaryka Las Lajas Black Diamond. Cechuje ją malinowo kremowy aromat. Kawa w wersji ziarnistej lub mielonej.


Przed dodaniem produktu do koszyka należy dokonać wyboru czy wybieramy kawę ziarnistą czy mieloną. Naszą decyzję wprowadzamy z listy rozwijalnej „Grubość zmielenia”.

Kawa wysyłana jest w opakowaniu z zamknięciem strunowym.

Więcej szczegółów

Najbliższa wysyłka już za
Nie czekaj, zamów teraz!
Wysyłka
Nazwa Czas dostawy Cena
Odbiór w sklepie 1 dzień. Odbierz osobiście w naszym sklepie na ul. Staszica 1A, 38-400 Krosno w godz. od 7 do 18 (pon-pt) oraz od 9 do 14 (sb). Za darmo!
Kurier Inpost 1-2 dni robocze. Za darmo!
Kurier Inpost - za pobraniem 1-2 dni robocze. Za darmo!
Paczkomat 1-2 dni robocze Za darmo!

UWAGA!

W RAMACH PROMOCJI OD 5 MAJA 2019 R DO ODWOŁANIA OBOWIĄZUJE PROMOCJA - OBNIŻONY KOSZT, ABY UZYSKAĆ DARMOWĄ WYSYŁKĘ !

Teraz darmowa dostawa od 49 zł - również w przypadku pobrań!

22,00 zł brutto

Atrybuty:

Profil palenia Jasny
Pochodzenie Kostaryka
Kwasowość Średnia
Tytuł kawy Speciality

Opis produktu:

Kostaryka Las Lajas Black Diamond - kawa Speciality 100% arabica



Kostaryka Las Lajas Black Diamond to jasno palona kawa speciality. Została oceniona przez organizację SCAA / SCAE (Speciality Coffee Association of America/Speciality Association of Europe) na  89 pkt z 100 pkt możliwych.

Ziarna kawy pozyskiwane są za pomocą metody Honey. Owoce po zebraniu są obierane z wierzchniej skórki i suszone w cieniu, na specjalnych łóżkach z całym miąższem. Prezentowana kawa Kostaryka Las Lajas Black Diamond pozyskiwana jest odmianą tej metody: Black Honey. Ziarna wraz z miąższem są obracane tylko raz na dobę. Dzięki dłuższemu leżeniu w cieniu proces suszenia ziaren trwa dłużej. Miąższ rumieniąc się nabiera prawie czarnego koloru.

Kawa cechuje się wyczuwalną kwasowością i nie musi zasmakować każdemu. Jednak osoby bardziej wtajemniczone powinny ją spróbować. Polecamy zaparzać ją metodami alternatywnymi: Dripper lub Chemex.

Kawa ma aromat malinowo kremowy oraz smak miodu, winogron oraz ananasa.


Charakterystyka kawy:

Kraj pochodzenia: Kostaryka

Region: Sabanilla de Alajuela

Gatunek: Arabika Caturra, Catuai

Zbiory: listopad - luty

Metoda pozyskiwania: Black Honey

Wysokość upraw: 1450 m n.p.m.

Profil palenia: jasne

Smak: miód, winogrona, ananas

Aromat: malinowo - kremowy

Body/cielistość: pełne

Kwasowość: delikatnie orzeźwiająca


PKT SCAA/SCAE
: 89 pkt


FAQ Najczęstsze pytania

1. Skąd pochodzą nasze kawy?

Kawy ziarniste, które mamy w sprzedaży są specjalnie dla Zaparzymy.pl wypalane w renomowanej polskiej palarni. Przechowujemy ją w szczelnych opakowaniach. Klient, jeżeli sobie zażyczy może otrzymać w zamówieniu kawę mieloną. Taką kawę mielimy jednak dopiero w dniu wysyłki.

Kawa wysyłana jest w opakowaniu z zamknięciem strunowym, aby długo utrzymywała swój aromat i odpowiednią wilgotność.



2. Jaka jest świeżość naszych kawy?

Kawy, które mamy na stanie są zazwyczaj świeżo wypalone. Najstarsze kawy nie mają najczęściej dłużej niż pół roku od wypalenia. W razie szczegółowej daty wypalania danej kawy, prosimy o wiadomość na adres: sklep@zaparzymy.pl

Powiązane artykuły

Zobacz także:

Polecane produkty w kategorii  Kawa arabica

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Komentarze: