Red Bourbon speciality coffee - kawa ziarnista

Elegancka, zrównoważona, wyrazista, jedwabista w smaku jak prawdziwa dama króluje na kolumbijskich plantacjach. W smaku tak idealna, że aż trudno spotkać kogoś komu by nie smakowała. Smak słodkich owoców wiśni i lekki aromat czerwonego wina nakazuje dać jej 10 na 10 punktów!

Obróbka: mokra
Sensoryka: dzika róża, jabłka, miód
Profil smakowy: owocowo - kwiatowy
Sposób parzenia: chemex, french press, aeropress, drip, ekspres przelewowy

Opakowanie (waga)
Grubość zmielenia kawy
31,86 zł
Brutto
W magazynie

Red Bourbon speciality coffee - kawa ziarnista 5 1 5 4

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 5 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 4
 

Zbieraj punkty za zakupy i otrzymaj bon rabatowy na kawę i herbatę! Sprawdź szczegóły.

 

Wysyłka w 24 h. Bezpłatna dostawa już od 199 zł! Sprawdź szczegóły.

 

Sklep zaparzymy.pl - 100% pozytywnych opinii na Ceneo! Sprawdź.

Kolumbia Red Bourbon - kawa specialty 100% arabika


Bourbon to odmiana botaniczna kawy Arabica czyli z angielskiego varietal. Jest jedną z najpopularniejszych odmian na świecie. Kawa Bourbon jest słodka, delikatna i wymagająca w uprawie co sprawia, że jest też jednym z najbardziej jakościowych varietali Arabiki.

Plantacja z której pochodzi prezentowana kawa to Finca Manatiales del Frontino. Znajduje się ona na wysokości 1500 - 2000 m n.p.m. w mieście Caicedonia w dystrykcie Valle del Cauca.

Odmiana kawy Red Bourbon uprawiana jest na wysokości 1750 m n.p.m. Właściciel plantacji - Andres Felipe Londono - na jednej trzeciej obszaru pozostawił dziewiczy las deszczowy.


Sensoryka kawy Kolumbia Red Bourbon

Kawa ma elegancki, zrównoważony i jedwabisty słodki posmak czerwonych owoców. Najlepiej wyczuwa się czerwoną porzeczkę. Zachwyca delikatnym aromatem wiśni i czerwonego wina.


Charakterystyka

Kraj pochodzenia: Kolumbia
Region: Valle del Cauca
Plantacja:
Manantiales del Frontino
Gatunek:
Arabica; odmiana: Bourbon Czerwony
Obróbka:
mokra
Wysokość upraw:
1750 m n.p.m.
Profil palenia:
jasne

Opis

Stopień wypalenia
Jasne palenie
Pochodzenie ziaren
Kolumbia
Kwasowość
Średnia
Tytuł kawy
Speciality

Zobacz także