Kawa Kona Extra Fancy Zobacz większe

Kawa Kona Extra Fancy

Jeśli chcesz spróbować prawdziwego smaku kawy, sięgnij po Kawę Kona Extra Fancy. Smakuje jak kawa, bo jest prawdziwą kawą – jedną z trzech najlepszych na świecie. Te zalety można osiągnąć dzięki starannej uprawie i trosce na każdym etapie przygotowania.

Więcej szczegółów

Najbliższa wysyłka już za
Nie czekaj, zamów teraz!
Wysyłka
Nazwa Czas dostawy Cena
Odbiór w sklepie 1 dzień. Odbierz osobiście w naszym sklepie na ul. Staszica 1A, 38-400 Krosno w godz. od 7 do 18 (pon-pt) oraz od 9 do 14 (sb). Za darmo!
Kurier Inpost 1-2 dni robocze. Za darmo!
Kurier Inpost - za pobraniem 1-2 dni robocze. Za darmo!
Paczkomat 1-2 dni robocze 9,90 zł

UWAGA!

W RAMACH PROMOCJI OD 5 MAJA 2019 R DO ODWOŁANIA OBOWIĄZUJE PROMOCJA - OBNIŻONY KOSZT, ABY UZYSKAĆ DARMOWĄ WYSYŁKĘ !

Teraz darmowa dostawa od 49 zł - również w przypadku pobrań!

59,00 zł brutto

Atrybuty:

Profil palenia Średnie
Pochodzenie Hawaje

Opis produktu:

Kawa ziarnista Kona Extra Fancy


Prezentujemy kawę, która słynie swym smakiem u smakoszy na całym świecie, jest dostępna na wyciągnięcie ręki.


Jak wskazuje nazwa, pochodzi ona z regionu Kona na Hawajach. Przywiózł ją tam z Brazylii Samuel Reverend Ruggles. Trzeba wiedzieć, że tylko kawa wytwarzana na północnych i południowych zboczach rejonu Kona może się poszczycić noszeniem tej nazwy. Inne kawy – nawet jeśli wytwarzane w podobny sposób – nie dorównują jej smakiem i aromatem. Dlaczego tak się dzieje? Ważną rolę odgrywa tutaj słońce, gleba i woda – i ich charakterystyczne cechy właśnie z rejonu Kony.


Kona Extra Fancy na początku wcale nie była tym, czym jest teraz. Potrzeba było czasu, aby ziarna kawowca nabrały niesamowitego smaku i niepowtarzalnego aromatu.


Obecnie, aby uprawiać Konę, potrzeba dużo więcej czasu i pracy. Uprawia się ją na ciemnych, wulkanicznych zboczach tego regionu. Owoce Kony dojrzewają, następnie są ręcznie zbierane, przetwarzane i przygotowywane do sprzedaży w okresie od sierpnia do stycznia. Bardzo ważny jest fakt, że do ręcznego zebrania wybierane są tylko najlepsze, najbardziej dojrzałe owoce. Dzięki temu można mieć pewność, że przygotowywany później napar ma najlepszy smak i aromat.


Zerwane owoce oczyszcza się z zewnętrznej warstwy miąższu, następnie zostają poddane fermentacji. To fermentacja odpowiada za charakterystyczny jasny kolor ziaren.



Smak:

Smaku kawy Kona Extra Fancy nie da się jednoznacznie określić. Tworzy go wiele posmaków, dzięki czemu jest bardzo bogaty, a przy tym wyróżnia się na tle innych kaw. Ma lekko kwaśny posmak z nutami pikantnymi i winnymi.

Waga opakowania:

50 g



Polecane produkty w kategorii  Kawa top exclusive

Komentarze: