
Koncentrat Monin Rantcho Cytryna 1 L

Opis
Rantcho Lemon - koncentrat cytrynowy do tworzenia lemoniad
Barwa: pochmurny żółty
Smak: świeży i kwaśny sok z wyciskanych cytryn.
Zastosowania: koktajle, herbaty, soki, kulinaria
Przepis na sporządzenie lemoniady w słoju
1. Słój, który polecamy użyć do przygotowania lemoniady powinien mieć 8,5 l i posiadać wygodny kranik. Jeżeli będzie przezroczysty, każdy będzie mógł zobaczyć ciekawą kompozycję.
2. Wlej 200 ml koncentratu cytrynowego Rantcho Monin. Teraz dolej 3 l wody gazowanej lub niegazowanej. Na końcu należy uzupełnić słój do pełna lodem. Możesz dodać plasterki cytryn, limonek do dekoracji. Lemoniada klasyczna jest gotowa.
3. Jeżeli chcesz sporządzić lemoniadę smakową, to skorzystaj z syropów smakowych Monin. Wlej 700 ml ulubionego smaku lub kilku smaków i dokładnie wymieszaj. Aby uzyskać lemoniadę klasyczną zamiast syropu smakowego użyj syropu Trzcinowego Monin.
Przepis na lemoniadę Truskawka i Bazylia:
- ok 250 ml (1/4 butelki) koncentratu Rantcho Monin
- ok 500 ml (3/4 butelki) syropu truskawkowego Monin
- ok 200 ml (1/4 butelki) syropu bazylia Monin
- ok 3l wody (niegazowana)
- lód
- do dekoracji: truskawki, liście bazylii, plastry cytryny
Przepisy na lemoniady smakowe znajdziesz na naszym blogu w artykule: Lemoniada – na ochłodę! 10 przepisów na lemoniadę na każdą okazję!.
Koncentrat sprzedawany jest w plastikowej butelce 1l. Do wygodnego nalewania polecamy pompki.