330 ml - Ręczny spieniacz do mleka Bialetti Cappuccinatore Acciaio na indukcję

Wykonany ze stali nierdzewnej spieniacz do mleka Bialetti Cappuccinatore Acciaio to prosty i praktyczny sposób na przygotowanie pysznej, kremowej pianki, we własnym domu.

195,00 zł
Brutto
Obecnie brak na stanie

330 ml - Ręczny spieniacz do mleka Bialetti Cappuccinatore Acciaio na indukcję 5 1 5 5

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 5 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 5
 

Zbieraj punkty za zakupy i otrzymaj bon rabatowy na kawę i herbatę! Sprawdź szczegóły.

 

Wysyłka w 24 h. Bezpłatna dostawa już od 199 zł! Sprawdź szczegóły.

 

Sklep zaparzymy.pl - 100% pozytywnych opinii na Ceneo! Sprawdź.

Bialetti Cappuccinatore Acciaio na indukcję - ręczny ubijak do mleka


Od 80 lat Bialetti jest liderem na rynku kawiarek ze swoją słynną Moka Express. Jeśli chcesz prawdziwie włoską kawę, ta kawiarka jest nie do pobicia. Bialetti produkuje jednak również akcesoria do kawy.

Pyszna kawa z pianką? Teraz to możliwe! Spieniacz Cappuccinatore od Bialetti to idealne urządzenie do przyrządzenia perfekcyjnej pianki cappuccino.

Pokrywa jest wyposażona w tłok do spieniania mleka.


Prezentowany spieniacz idealnie nadaje się na kuchnie gazowe oraz indukcyjne.

Pojemność: 330 ml

Materiał: stal nierdzewna

Gwarancja producenta: 2 lata

Produkt można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie ręczne, aby zachować nienaruszoną charakterystykę materiałów zewnętrznych.

Spieniacz Bialetti na indukcję - zdjęcie poglądowe

Jak przygotować kremową piankę?


1. Napełnij jedną trzecią spieniacza Cappuccinatore mlekiem.

2. Umieść Cappuccinatore na odpowiednim źródle ciepła: Jeśli używasz płyt gazowych, ustaw płomień na niskim poziomie, aby nie wystawał on poza spieniacz. Jeśli używasz elektrycznych, ceramicznych, indukcyjnych kuchenek, ustaw grzanie na wartość średnią, medium i umieść ubijak na płycie odpowiedniej do wymiarów jego dna. Podczas używania produktu na kuchence nie pozostawiaj tłoka spieniającego wewnątrz pojemnika.

3. Gdy mleko będzie gorące (zaleca się, aby mleko nie było ugotowane, powinno mieć temperaturę około 60-65 stopni C), zdejmij Cappuccinatore ze źródła ciepła i umieść na gładkiej, nieśliskiej powierzchni odpornej na ciepło. Użyj rączki, ponieważ korpus pojemnika może Cię poparzyć.

4. Przykryj Cappuccinatore pokrywką z tłokiem. Uważaj, aby nie zanurzać tłoka spieniającego zbyt mocno. Naciskaj tłok w dół, aż uzyskasz pożądaną ilość piany. Podczas tej operacji mocno trzymaj rączkę, aby upewnić się, że produkt jest stabilny. Aby uniknąć poparzeń użyj rękawic kuchennych.
Ostrzeżenie: Nie należy używać nadmiernej siły do spieniania mleka, ponieważ gorący płyn może wypłynąć z pojemnika.

5. Dzięki podwójnemu krążkowi u dołu tłoka (sumator powietrza - patrz zdjęcie), spienianie mleka jest szybką operacją: już po 10 sekundach otrzymasz wspaniałą piankę.

Sumator powietrza

6. Odczekaj kilka sekund przed nalaniem mleka, jeśli chcesz uzyskać bardziej zwartą śmietankę. Kontynuuj spienianie, jeśli chcesz zamienić mleko w śmietanę.

7. Wyjmij tłok z pojemnika i wlej śmietankę do kubka lub szklanki.

Zobacz także

Komentarze

4 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: